NL / EN
Van Tetterode Glass Studio is on PinterestVan Tetterode Glass Studio is on Facebook
Menu Van Tetterode Glass Studio
NL / EN
Van Tetterode Glass Studio is on PinterestVan Tetterode Glass Studio is on Facebook

wie zijn wij

kennis
kunde
vakmanschap

Van Tetterode is een van de belangrijkste en meest veelzijdige glaswerkplaatsen van Nederland. De glasstudio is een buitengewoon goed geoutilleerde werkplaats waar vlakglas en een glasblaasstudio, een metaalwerkplaats en een slijperij verenigd zijn, uniek voor West-Europa.

Caroline PrisseCaroline Prisse, directeur/kunstenaar

Sinds januari 2014 is Caroline Prisse directeur bij Van Tetterode. Zij was hoofd van de glasafdeling van de Rietveld Academie van 2004 tot 2012 en cureerde meerdere tentoonstellingen, onder andere voor het gemeentemuseum in Den Haag.

Paul GrootPaul Groot, slijper en koudwerker

Paul Groot is de slijper en koudwerker van van Tetterode, beroemd om zijn vaste hand en stalen zenuwen. Paul kan zo'n beetje alles slijpen, zagen en polijsten wat je je kan bedenken. Paul werkt sinds 1997 bij vanTetterode.

Fred StikvoortFred Stikvoort, vlakglaswerker

Fred Stikvoort werkt sinds 1976 bij Van Tetterode. Hij heeft daar het vak geleerd van Joop van den Broek. Fred kan graveren, glas snijden en fusen zoals geen ander het kan. Met precisie en geduld weet Fred hoe hij het beste de moeilijkste vorm kan snijden. Zijn vakmanschap in het vlakglas is enorm.

Sander van der WalSander van der Wal, vlakglasstudio assistent

Gert BulleeGert Bullee, meesterglasblazer

Richard PriceRichard Price, glasblazer

Naast zijn eigen werk maakt Richard Price al jaren werk bij Tetterode voor veel kunstenaars en vormgevers van naam.

Marc BarredaMarc Barreda, glasblazer/kunstenaar

Marc is glasblazer/kunstenaar, gespecialiseerd in dun precies werk. Marc komt uit Amerika en heeft aan de glasafdeling van de Rietveld Academie gestudeerd.

Maurice LarooyMaurice Larooy, assistent glasblazer

Maurice Larooy is in de leer om glasblazer te worden. Hij werkt als assistent bij de glasblazers, vult de ovens, en coördineert de glasblazerij.

Geir NustadGeir Nustad, assistent glasblazer

Nienke van der MeulenNienke van der Meulen, kantoormedewerker

Na haar studie aan de Gerrit Rietveld Academie heeft Nienke een eigen tassenlabel opgezet en gewerkt voor verschillende kunstenaars, onder wie Berend Strik. Sinds juni 2015 versterkt ze het team van Van Tetterode op kantoor.