NL / EN
Van Tetterode Glass Studio is on YouTube   Van Tetterode Glass Studio is on PinterestVan Tetterode Glass Studio is on Facebook
Menu
NL / EN
Van Tetterode Glass Studio is on YouTube   Van Tetterode Glass Studio is on PinterestVan Tetterode Glass Studio is on Facebook
 
Veel gestelde vragen

Kan Van Tetterode glas restaureren?
Ja, wij kunnen goed restaureren (UV-verlijmen) mits u alle stukjes nog heeft. Kosten hiervoor zijn € 55,- per uur plus 10 euro voor de UV-lijm en lamp. Voor werk dat niet uit onze eigen glasblazerij komt, rekenen wij € 60,- per uur.

Kan ik een gedeelte van de glasblazerij afhuren?
Nee, dat kan niet. Wij verhuren de glasblazerij alleen in zijn geheel, per dag of per halve dag.

Kunnen verschillende glassoorten worden samengesmolten?
Nee, dat kan niet, wel kunnen verschillende glassoorten worden verlijmd.

Kan geblazen glas worden gehard?
Nee, dat is niet mogelijk.

Kan Van Tetterode een fabrieksmatig geblazen lamp namaken?
Dat is moeilijk. Vaak zijn deze lampen in een mal geblazen en wij hebben die mal niet. Het maken van een mal voor één stuk is een kostbare aangelegenheid.

Kan een gebroken lamp worden gerepareerd?
Wij kunnen een gebroken lamp niet zo maar weer even aanéén smelten. Lijmen kan wel.

Met welk soort opdracht kan ik bij Van Tetterode terecht?
Van Tetterode Glass Studio kan zowel grote als kleine opdrachten aan.

Algemene voorwaarden

Betalingsconditie
De huurprijs en de overige kosten dienen, na ontvangst van de factuur, per omgaande te worden voldaan. Het factuurbedrag dient te zijn betaald, voordat de huurdag aanvangt.
Mocht de werkelijke koeltijd afwijken van de gereserveerde koeltijd, dan zal de prijs na afloop met huurder worden verrekend.

Annuleren
Annuleren dient schriftelijk te geschieden. Kosteloos annuleren is mogelijk tot vier weken voor aanvang van de huurdag. Tenzij u zelf een vervanger kunt vinden, dient het hele bedrag betaald te worden.

Opties bevestigen
Klanten die een optie op een huurdag nemen, dienen deze uiterlijk 1 week vóór de huurdag te bevestigen aan Van Tetterode Glass Studio. Indien een optie niet op tijd wordt bevestigd, kan een andere klant de betreffende huurdag overnemen.

Schoonmaakvergoeding
Huurder zal het heetglas atelier opgeruimd en schoon achterlaten, dit houdt onder meer in het legen van wateremmers, wegzetten van gietzand, opruimen van blaas- en gietgereedschap en mallen, opruimen kleuren, vegen van de vloer.
Bij gebreke hiervan zal verhuurder aan huurder € 25,- in rekening brengen.

Koud glasbewerkingen
Uw werk kunt U door onze ervaren slijper naar wens laten afwerken d.m.v. slijpen, polijsten, zagen, boren, zandstralen etc. à € 55,- per uur ex BTW.

Technische assistentie
Wij bieden huurders technische assistentie tegen een vergoeding van € 55,- per uur

Glas blazer/gieter en assistentie
Wij werken met een aantal glasblazers. Afhankelijk van het project kiezen wij de glasblazer die het beste bij het project past voor u. Een glasblazer werkt altijd met ten minste 1 assistent. voor grotere stukken en grotere projecten met 2 tot 4 assistenten.

Huur van het heetglasatelier
Gebruik tot 100 kg glas is inclusief de huurprijs van het atelier, meerverbruik is 4,- Euro per kilo.
In het algemeen zullen de koelovens worden leeggehaald om half 9 's morgens en om 5 uur 's middags.
Kleurglas: Gebruikte kleur wordt aan het eind van de dag berekend en op de rekening gezet. Gemiddeld is de prijs van kleurglasstaven 26,- euro per kilo.

Gietzand en gieten
Vincent van Ginneke is onze gietspecialist. In de huurprijs is inbegrepen het gebruik van het in het atelier aanwezige gietzand. Op verzoek en voor rekening van huurder kan speciaal gietzand besteld worden. Bestellingen van gietzand dienen minimaal 3 weken voor de huurdag te worden opgegeven.

Schade
Indien huurder schade toebrengt aan apparatuur en gereedschappen van verhuurder of deze gaan verloren, dan is huurder hiervoor aansprakelijk en zal huurder aan verhuurder de schade vergoeden.

Gebreken aan apparatuur
Huurder heeft recht op terugbetaling van de huursom als de koelovens of inwarmovens slecht functioneren of verhuurder niet de gereserveerde apparatuur ter beschikking kan stellen. Verhuurder is echter niet aansprakelijk voor huurder's kosten van materiaal of arbeid en kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen veroorzaakt door uitval van de energievoorziening door toedoen of in gebreken blijven van de energieleverancier.

Glaskwaliteit
In het geval van 'slecht glas' op de huurdag is het de verantwoordelijkheid van huurder om dit voor 10.00 uur aan verhuurder te rapporteren. Als huurder besluit verder te werken of als huurder niet voor 10.00 uur rapporteert over 'slecht glas', kan huurder geen beroep doen op enige verlaging van de huurprijs.

Overige bepalingen
Hoewel er tot op heden nog nooit problemen zijn geweest, blijft werken met glas risicovol. Verhuurder aanvaardt echter jegens huurder geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade of letsel van huurder.
Verhuurder heeft het recht personen als huurder te weigeren zonder opgave van redenen.

Stage

Van Tetterode Glass Studio is een door het SGVB erkend leerbedrijf. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het reactieformulier om bij ons in aanmerking te komen voor een negen maanden durende stage. Wij nemen dan zo snel mogelijk met u contact op voor een kennismakingsgesprek.